top of page

IntoTheWoods

bos fiets.jpg
Wat doen we?

Forest Mind Walk

Op zoek naar rust of die pauzeknop?

 

Met z’n allen doen we ons uiterste best om het ‘jachtige’ leven de baas te kunnen. We proberen een evenwicht te vinden tussen werk, gezin, gezondheid, slaap, sociale leven en vrije tijd. Maar meer dan ooit hebben we plekken nodig waar we ons goed kunnen voelen en optimaal kunnen functioneren. Onze oorspronkelijke plek, duizenden jaren geleden was midden in de natuur. Het was de veilige plek, de plek waar wij als mens optimaal konden functioneren. De hersenen van de 'hedendaagse mens' hebben de afgelopen 10 000 jaar geen grote veranderingen ondergaan. 

Het gevolg is dat we in een natuurlijke omgeving kalmeren en we ons de dag van vandaag nog steeds veilig voelen. Het langzame basisritme van de natuur, de wisseling van de seizoenen, de stilte en de geuren hebben een veelomvattend effect op ons.

 

Onderzoek laat zien dat groene omgevingen ons volgende zaken kan bieden: de natuur bevordert het algemene welzijn, vermindert stress, verbetert onze concentratie en kan de gezondheid bevorderen. Bovendien wordt het gevoel van verbondenheid met de natuur steeds meer erkend als de basis van een evenwichtige en duurzame manier van leven.

 

Wist je dat deze studies aantonen dat al vanaf 10 minuten natuurtraining de hartslag, ademhalingsfrequentie en bloeddruk verlaagt en stresshormonen vermindert. Het werd ook wetenschappelijk bewezen waarom de natuur zorgt voor een ervaring van rust en ontspanning. Na meer dan twee uur in de natuur is het immuunsysteem van het lichaam versterkt. Voor wie meer dan 5 uur per maand van de natuur geniet, merkt een verbetering van de stemming en een toename van positieve emoties.

 

 

Basisideeën van de Metsämieli-methode:

 

De effecten van de natuur op welzijn en gezondheid maken vanzelfsprekend de natuur de beste plek om mentale vaardigheden te oefenen, met het bos als een favoriete plek.

Iedereen is de beste expert in zijn eigen welzijn. Het identificeren van je eigen sensaties, percepties, reacties, gedachten en gevoelens vergroot het zelfbewustzijn en ontwikkelt welzijnsvaardigheden.

Iedereen heeft zijn eigen relatie met de natuur en het bos. Metsämieli-oefeningen zijn geschikt voor elke natuur-, tuin- of tuinomgeving. 

De effecten van de natuur worden zowel bewust als onbewust geladen.

Het is goed om regelmatig forest mind-oefeningen te doen, want jezelf kennen en je mentale vaardigheden oefenen is een levenslang proces.

Het doel is om het zelfbewustzijn te vergroten, het welzijn te versterken en te helpen een lonend leven te leiden - zelfs in grote stress situaties als pandemieën, verdriet of ontbering.

Wat moet je weten?

EXTRA INFO

Locatie 

Verloop 

Wat breng je mee

Corona maatregelen

Extra informatie

 

Locatie

Ryckevelde aan de trappen van het kasteel.

Verloop

Aankomst en onmoeting

De tocht duurt 2 uur.
We wandelen ongeveer 3 km 

Er zijn heel wat rust, stilte of zen momenten

Wat breng ik mee?!!

Kledij die warm genoeg is (regenbroek, handschoenen warme kousen waterdichte schoenen, muts, dikke jas, ... ! 

Laarzen of schoenen die nat mogen worden 

Een tas of bekertje, ik breng warme drank mee. 

Een brede glimlach en veel enthousiasme.

Leeftijd

De Forestmind walk kan voor verschillende doelgroepen

Kinderen tussen 4 en 12 jaar met minstens 1 volwassene per gezin, kan ook oppas, vrienden, grootouders of ander familielid zijn.

Jongeren 

volwassenen

Kostprijs en data

25 oktober winteruur-special (gratis) van 9u30-11u30

Graag inschrijven. Het inschrijvingsformulier is identiek aan dit van de kampen, mijn excuses hiervoor. Ik heb nog wat te leren... Maar toch graag invullen aub. Alvast bedankt! 

35 euro per volwassene  of jongere

5 euro per kind

Andere data volgen (even wachten omwille van Corona)

Aantal

Gezinsgroepen, max 6 volwassenen

Andere groepen max 12 volwassenen of jongeren 

Corona maatregelen

We houden voldoende afstand 

We blijven constant buiten 

Iets drinken doe je uit je zelf meegebrachte beker of tas

voor wie wil mag zeker een mondmasker gebruiken. 

Een Forest Mind Walk kan ook voor teams, jongeren, groep vrienden.

bottom of page