top of page

Onze visie - onze gedachten

26685533_1956149897980103_28463024140989
ABOUT US

Rewild
my child
inspired by nature movement, craft & art

Zeekrekel is een creatieve buitenplek, een thuis voor kinderen. 

Zeekrekel, een buitenplek met ezels, hoe rijm je dit aan elkaar? 

Het startte allemaal met klank!

De suizende golven van de zee, de zomerse nachten vol krekelgeluid. 

En wist je? De zee zit vol verwondering, mooie kleuren, vreemde dieren, planten ... Diep in de zee leeft de zeekrekel!  Echt waar! We kennen de klank van een krekel, maar hoe een zeekrekel klinkt is nog de vraag.

SPELEN - BUITEN - UITSTAP - BUITENKAMP - VRIJE TIJD

Ieder kind, iedere mens is een stukje natuur! Wij geloven, ervaren en zijn overtuigd dat iedereen tijd en ruimte nodig heeft om terug zijn of haar natuurlijke habitat (buiten, de natuur) te (her)-ontdekken, mee te experimenteren, creëren ,... 

Tijdens onze  creatieve buitenkampen  willen we kinderen ook deze kans geven! We maken er hier samen een heel fijne tijd van met de nodige rust, zuurstof, amusement ...

Natuur is zeer belangrijk voor ons brein. Het is onze ontstresser! Natuur geeft ons rust en laat ons zijn wie we zijn. Elk kind heeft er alle belang bij om zoveel mogelijk buiten te zijn in de rust en in het groen, omringd door dieren. Op onze boerderij leven er dieren: miniatuurezels, kippen en poezen. Onze dieren zijn echte kindervrienden! Ze houden van knuffelen en spelen. 

Elk kind ontwikkelt zijn eigen muzische taal op zijn eigen manier. laten kinderen proeven van en zich verdiepen in een ruim aanbod. Het is niet voor iedereen even evident om zijn eigen creativiteit te laten ontpoppen. De ervaring leert ons dat werken met verschillende leeftijden een positief effect heeft. 

We zien altijd vol verwondering uit naar wat er komt en gecreëerd wordt. 

Ons aanbod tijdens de vrije schooltijd, is voorzien van veel beweging, natuurlijke beweging in een cool jasje en in combinatie met drummen.

Kinderen hebben de ruimte nodig en aandacht om hun hele lijf in evenwicht te laten ontwikkelen, het programma van de rope flow gang is hiervoor ontworpen. We proberen zoveel mogelijk buiten maar dit lukt niet op elke lokatie.

De natuur is voor ons heel belangrijk, klei, kleur zijn de basis elementen waar we mee experimenteren in de klei do scoop.

Onze dierenbende staat te popelen op tijdens het schooljaar ook de kinderen te mogen ontmoeten. Voila ze zijn er klaar voor! De beestenboel wordt een feestje :-).

Begeleiding

Mieke 
Mama van Kjartan en Thorne & partner van Sebastiaan.

Ik vind het super om samen te zijn met kinderen en dieren. Het is voor mij , mijn natuurlijke habitat! Ik woonde als kind namelijk op een kleine boerderij tussen de dieren en de kinderen, mijn vader had een hobbyboerderij en mijn moeder was onthaalmoeder. Ik heb geen' zittend gat' en kan mij helemaal verliezen in dingen uitzoeken , maken en proberen... Vooral wanneer dit in de buitenlucht plaatsvindt. 

 

OPLEIDINGEN
Bachelor lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie 
 (Katho-Torhout, 1999-2002)
Bachelor muziek en informatica (Arteveldehs-Gent, 2002-2005)
Master in de kunst- en cultuureducatie (Fontys - Maastricht 2008-2010)

 Sinds 2004 zo goed als jaarlijks navorming in het Orff instituut in Salzburg, gecombineerd met navormingen op verschillende plekken in Duitsland en nog heel wat andere navormingen.

2005-2011 leerkracht muziek - LO - Informatica - expressie in MMI kortemark


2009-2011 lector LO - Muziek in de lerarenopleiding kleuter-lager onderwijs Katho Tielt


2011-2016 lector Muziek - cultuureducatie in de lerarenopleiding kleuter-lager onderwijs Howest Brugge

2018 Beelddenkcoach (Nederland) 

2019 HSP professional (Esther Bergsma, Hoogsensitief.nl)

2020 Signaleren van Beelddenken (BoekinBeeld.be)

2018-2020 BLAD (AAT) (Katrien Kintaert, VSPW Gent)

2020 Forest Mind Guide (Katrina Kilpi & Tuija Widen, Natureminded.be, Metsämieli, Sirpa Arvonen)

2021 Barefootspecialist 

2022 MovNat Level 1 en 2

2022 Barefoot Trainer Vivobarefoot

2022 Move you're DNA

2017 - ... Creatief coördinator - Zeekrekel

2022- ...  Movementcoach- Ropewaves.be

Ik kan niet alles alleen dus laat ik mij graag bijstaan door superkrachten! 

Dames, heren, jongens,  meisjes met een hart voor kinderen en die het fijn vinden om met mij de week door te brengen :-).

#zagengeperimteerd #zeekrekel
bottom of page